Biologische Boterkoekmix 500 gram
Biologische Boterkoekmix
Ingrediënten: tarwebloem*, rietsuiker*, vanille* en zout
*= van biologische herkomst.
Zelf toevoegen: 225 gr. boter of margarine, 1 ei (boterkoekblik of springvorm van 24 cm.)
Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden (gasstand 4/5, heteluchtoven 170 graden)
Zorg ervoor dat de boter uit de koeling komt, maar dat deze wel soepel is. Dus de boter zo koud mogelijk. Klop het ei. Kneed het geklutste ei met de boter door de mix tot er een homogene massa is ontstaan, en maak hiervan een bol. Leg de bol in het beboterde bakblik en verdeel het deeg gelijkmatig. Bestrijk de bovenkant van het deeg met ei. Bak de koek (in het midden van de oven) in ± 25-30 minuten goudbruin. Laat de koek afkoelen alvorens hem uit het blik te halen.
Voedingswaarde per 100gr
Kcal 368 KJ 1542 Water 9g Eiwit 7g Koolhydraten 73g Suikers 42g Vetten 3.7g Verzadigd 1.7g Enkv onv 1.15g MV onv 0.42g Chol 0.13g Voedingsvezels 5g Zout 6g
Dit product kan sporen bevatten van noten, mosterd en sesam