Speculaasmix 500 gram

Vorige Artikel 14 van 16 Volgende
€ 3,50 (inclusief btw)

Biologische Speculaasmix

Zelf toevoegen: 160 gr. boter, 3 eetl. water en 1 ei.

Bereiding: Snijd de boter door de speculaasmix, voeg 3 eetlepels water toe. Kneed er een deegbal van. Rol het deeg op een met meel bestoven aanrecht uit tot een plak van ca. 1 cm dik. Snijd hier stukken (of poppen) uit en leg deze op de beboterde bakplaat. Bestrijk de speculaas met losgeklopt ei. Bak deze in een voorverwarmde oven bij ca. 170 graden in 30 minuten gaar en bruin. Dunne speculaas van ca. 5 mm dik in 20 minuten bakken. De speculaas laten afkoelen en van de bakplaat nemen.

- Voor amandelspeculaas ca. 50 gram fijngehakte amandelschaaf door het deeg werken. En de bovenkant met halve amandelen beleggen.

- Voor gevulde speculaas het deeg in 2 gelijke delen uitrollen tot een lap van ca. 5 mm dik. Eén deel op de bakplaat leggen. De amandelspijs vermengen met een half ei en wat water tot een smeuïge massa daarna verdelen op de speculaas en afdekken met de 2de lap deeg. Bestrijken met de rest van het ei en afbakken als bij de speculaas stukken (poppen).

 

Voedingswaarde per 100gr

Kcal 347 KJ 1453 Water 10g Eiwit 7g Koolhydraten 76g Suikers 35g Vetten 1g Verzadigd 0.1g Enkv onv 0.1g MV onv 0.4g Chol 0.2g Voedingsvezels 1g Zout 0.6g

Dit product kan sporen bevatten van noten, mosterd en sesam

 

 

 

 

 

© 2015 - 2021 Mole 't Lam | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel