Biologische Speltbloem 1000 gram
Biologisch Speltbloem
Brood recept:
500 gr speltbloem, 20 gr. Gist, dl water, 10 gr zout, 10 gr suiker
Bereidingswijze:
Neem 20 gr. verse gist of korrelgist, maak dit aan met ± 3 dl. lauwwarm water en voeg de suiker hieraan toe. Doe 500 gr. speltbloem in een kom en maak er een kuiltje in. Giet hierin het watermengsel. Strooi 10 gr. zout langs de rand. Kneed een deeg en laat het rijzen tot het verdubbeld is. ± 30 min. En vorm er een brood van in het broodblik en laat het weer ± 15 min. rijzen. Bak het daarna in circa 30 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden af.
Tip: vervang 50 gr speltbloem voor 50 gr roggebloem voor een nog beter resultaat
Voedingswaarde per 100gr
Kcal 361 KJ 1513 Water 10.8g Eiwit 13.3g Koolhydraten 69.6g Suikers 0.5g Vetten 2.8g Chol 0g Voedingsvezels 2.5g Zout 0g
Dit product kan sporen bevatten van noten, mosterd en sesam