Biologische Fries Suikerbroodpakket 711gr
Biologisch Suikerbroodpakket
Ingrediënten: Tarwebloem*, suikergrein*, en gist *= van biologische herkomst.
Benodigdheden:
250 ml. handwarm water, 8 gr. zout, 25 gr. boter en een beetje kaneel.
Bereiding voor de broodbakmachine: Als het deeg klaar is, uit de machine halen, de suikergrein en kaneel erdoor kneden. Kneedhaken eruit halen. Deeg terugplaatsen en afbakken.
Bereiding met de hand: meng de droge ingrediënten met de bloem, voeg daarna alle overige ingrediënten behalve suikergrein toe. Kneed dit mengsel tot een mooi glad deeg in 10 minuten. Laat het geknede deeg circa 20 minuten rijzen in een kom op een warme plaats, afgedekt met plastic. Sla het gerezen deeg plat, vorm er een bal van en laat het opnieuw 15 minuten afgedekt rijzen. Voeg suikergrein en kaneel toe. Verspreid het over het gehele deeg. Druk het gerezen deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een grote lap. Vouw deze in drieën en druk hem plat. Rol de lap stevig op tot een deegworst. Leg dit deeg met de naad naar beneden in een ingevet bakblik. Laat nu het deeg nog eens 30 tot 40 min. rijzen onder een theedoek met daaroverheen een stuk plastic. Bak het brood gaar en goudbruin op een rooster onder in een voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30 minuten (elektrisch 220 graden, gas; stand 5-6) Na het bakken het brood met water bestrijken, uit de vorm nemen en op een rooster laten afkoelen.
Voedingswaarde per 100gr
Kcal 360 KJ 1509 Water 16.4g Eiwit 8.4g Koolhydraten 77.2g Suikers 28.5g Vetten 1.1g Verzadigd 0.1g Enkv onv 0.09g MV onv 0.4g Chol 0.3g Voedingsvezels 1.4g Zout 0g