Pizza van groentebroodmix

Ingredienten:

- 500 gram Westerwoldse groentebroodmix

- 275-300 ml water

- 11 gram droge gist

- scheutje olijfolie

- 10 gram zout

Doe de mix in een kom. Meng 275 ml water met de gist en voeg dit aan de mix toe. Meng dit op een lage stand van de mixer of meng het met de hand, tot het meeste water is opgenomen. Voeg een scheut olijolie toe en als laatste de zout. Kneed nu alles op een hoge stand tot een samen hangend deeg en vorm dit tot een bol. Laat dit afgedekt onder plastic een uurtje rusten op een warme plek.

Druk de bol plat en trek dit voorzichtig tot een vierkante lap (zo groot als je bakplaat is) je kunt ook een deegroller hiervoor gebruiken. 

Prik nu met een vork gaatjes in de bodem van het deeg en bestrijk dit met tomatenpuree. Nu kun je helemaal los gaan, met toppen van de pizza, met wat je maar lekker vind. Ik begin vaak met de kruiden. Let wel, deze mix bevat al Italiaanse kruiden, dus kijk wat je lekker vind dat erbij past. Zelf voeg ik gemalen peperkorrels, tijm en wat dille extra toe. Hieroverheen wat geraspte kaas, plakjes tomaat, Mozarella, en afgewerkt met een blaadje bieslook. 

Plaats de pizza in een voorverwarmde oven en bak de pizza bij een hoge temperatuur 220-230 graden in 10 minuten af.

En smullen maaar!

 

 

 

 

 

 

 

© 2015 - 2023 Natuurlijk Bij Agnes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel