Appeltaart

Appeltaart

350 gram tarwebloem

250 gram roomboter

175 gram suiker

Theelepel zout

2 eieren

Voor de vulling:

1 kg appels

100 gram suiker

100 gram rozijnen

Theelepel kaneel

Snij de boter koud in kleine stukjes. En meng dit met bloem, suiker, zout en eieren, tot een mooi samenhangend deeg. Maak er een bol van en leg dit weg in de koelkast.

Schil nu de appels en snij deze in schijfjes of blokjes. Meng de appels met de suiker, rozijnen en kaneel.

Vet een springvorm in en bekleed dit met 2/3 van het deeg. Doe appelmengsel erin en bekleed af met een raster van deeg. Voor een mooie glans kun je een beetje ei gebruiken en het hiermee insmeren. 

Plaats de taart in een voorverwarmde oven van ca. 160 graden. En bak deze in ca. 60 minuten gaar.

  • De springvorm is ook te verkrijgen in de webshop
  • Je kunt eindeloos variĆ«ren met de appeltaart. 
  • Smeer de bodem eens in met wat custard pudding of jam
  • Vervang de rozijnen eens voor cranberries